Om in te lijsten: de best gelezen blogs van 2016

We naderen het einde van het jaar, en dat betekent lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes. Om vooruit te kijken naar 2017, en terug te blikken op 2016. Ook Contentbureau liet de hoogtepunten van het afgelopen jaar nog eens passeren: een knaller van een BrandBazaar (in Nederland én België), de start van de uitbreiding van ons gezamenlijke pand met LVTPR en SjansenDesign en maar liefst vier nieuwe content creators.

Een mooi lijstje, maar om jouw kerstvakantie nog iets leuker te maken zetten we ook onze best gelezen blogs van 2016 op een rij. Vandaag deel één over taalfouten, contenttools, misverstanden over copywriters en meer.

1. LOST IN TRANSLATION: 10 HILARISCHE FOUTEN EN HOE ZE TE VOORKOMEN
Vertalen is een vak apart. Vertaalmachines mogen dan steeds slimmer worden, met Google Translate alleen komt je er niet. Nee, écht niet. Vertalen draait om taalgevoel, spelling, structuur en kennis van de context en cultuurverschillen. En de opmerking ‘Maar je begrijpt toch wat er staat?’ is in de ogen van een echte schrijver geen excuus. Daarom zetten we de tien meest hilarische fouten op een rij, plus wat je ervan kunt leren.

2. DE 7 GRATIS TOOLS DIE TOT HET ARSENAAL VAN ELKE CONTENTCREATOR MOETEN BEHOREN
Content creëren is meer dan een foutloze tekst schrijven. Als contentexpert weet je wat er speelt onder een doelgroep, en vertaal je dat naar goede content. Het liefst snel. Efficiënt werken is daarom belangrijker dan ooit. Met deze zeven gratis tools wordt the life of a content creator opeens een stuk prettiger. Van Canvantastische beelden in een muisklik tot nooit meer Twitter-geNuzzel: ontdek deze tools en je wilt nooit meer zonder.

3. COPYWRITING EN COPYWRITERS: ZES MISVERSTANDEN
Of je soms in een copyshop werkt? Als copywriter hoor je soms de raarste misverstanden over je job. En daar kunnen wij stiekem best hard om lachen. Toch zijn er een aantal vooroordelen die we graag uit de weg ruimen. Als copywriter ben je namelijk niet de hele dag aan het schrijven. En SEO-schrijven draait niet alleen maar om keywords. Of je nu een copywriter bent, kent, of er het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijft: dit blog slaat de spijker op z’n copy. Ontdek de zes grootste misverstanden over copywriting.

4. HOE HET JUISTE LETTERTYPE JE BOODSCHAP VERSTERKT
Het meest veelbesproken lettertype? Dat moet toch wel Comic Sans zijn. Met een kinderlijke naïviteit beweegt dit lettertype zich sans gêne tussen de strakke, zakelijke Arial’s en Times New Roman’s van deze wereld. Flyers, gevelborden of bestelbusjes van zzp’ers: zelfs op een niet-Comic-Sans-dag loop je het risico met dit lettertype geconfronteerd te worden. Als schrijvers zijnde, kunnen we maar één ding zeggen: houd altijd je boodschap, doelgroep, merk, medium en het beoogde totaalbeeld in gedachten – ook bij het selecteren van een lettertype.

5. HOE SCHRIJF JE EEN ADVERTORIAL: 3 TIPS (+ GRATIS BONUSTIP)
Een advertentie ‘vermomd’ als redactioneel stuk. Klinkt best spannend toch? Dat kan kloppen, want een goede advertorial – juist, de combinatie van een advertentie en een editorial – leest als een spannende detective. Maar nu zonder grappen, het schrijven van advertorials is een vak apart. Hoe verpak je je commerciële boodschap in een objectieve, informerende of amuserende editorial? We zetten drie tips plus een belangrijke bonustip (hint: denk Google) op een rijtje.

Nog niet uitgelezen? Niet getreurd! Volgende week brengen we je – live vanuit de Contentburelen – deel twee van ons jaaroverzicht. Over datasexuelen, taalpuristen, typische taal op Funda en… David Bowie. Kun je niet zo lang wachten of heb je een prangende vraag over aantrekkelijke advertorials, boeiende blogs, prikkelende persberichten of andere content? Geef ons een belletje op 030 – 20 80 059 of stuur een e-mail.

Headerafbeelding met dank aan Pixabay

Deel dit artikel

Neem contact met ons op