Honeywell: social-mediacampagne

Hoewel Honeywell diverse smarthome-producten levert, zoals complete woningbeveiligingssystemen, beveiligingscamera’s en lekkagedetectoren, staat de organisatie in Nederland vooral bekend om zijn (slimme) thermostaten. Per definitie een winterproduct. Aan ons de uitdaging om ook in de zomer met een relevante social-mediacampagne te komen die fans aanspreekt.

Laat dat maar over aan Contentbureau. De zomer van 2017 zagen we als een kans om consumenten kennis te laten maken met andere Honeywell-producten dan de thermostaten. Daarom ontwikkelden we een social-mediacampagne gericht op twee doelgroepen. Aan de ene kant om mensen die al bekend zijn met het merk (likers) ook in de relatief rustige zomerperiode te bereiken met relevante content en te zorgen voor websiteverkeer. Anderzijds om mensen te bereiken die het merk nog niet kenden, maar er wel in geïnteresseerd zouden kunnen zijn. Doel bij deze groep: de naamsbekendheid van Honeywell vergroten.

Om deze doelen te bereiken, bedachten en maakten we verschillende video’s, waaronder een slideshow, stop-motion-video’s en een cinemagraph. Hierin koppelden we herkenbare zomerproblemen, zoals het huis in de gaten houden wanneer je op vakantie bent, aan een Honeywell-product. Diezelfde producten introduceerden we aan de onbekende doelgroep, zodat ook zij daarmee konden kennismaken. Uiteraard zetten we social advertising in om de video’s steeds bij de juiste doelgroep onder de aandacht te krijgen.

Stopmotion

Het resultaat? De campagne had een bereik van meer dan 161.000 personen en 300.000 vertoningen. Daarbij behaalden we dik 125.000 engagements en meer dan 150 kliks naar de website. Bovendien zagen we na de campagne een flinke stijging in de geschatte herinnering van het merk onder de doelgroep die nog niet bekend was met Honeywell. Missie geslaagd, dus!

Cinemagraph

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten