Contentcreatie

Als partner in content voorzien we je in alles: van contentstrategie en -uitvoering tot monitoring en bijsturing. Wij geloven dat de uitvoering, oftewel contentcreatie, het best tot haar recht komt als onderdeel van een gedegen plan. Maar losse projecten als een artikel, socialmediapost of whitepaper doen we vanzelfsprekend ook. Of we deze nu from scratch voor je schrijven of jouw versie redigeren.

Iedere contentcreator bij Contentbureau heeft een specialisatie. Denk aan ICT, finance, lifestyle, retail of automotive. In combinatie met de verschillende expertises zijn we in staat vrijwel elk contentvraagstuk het hoofd te bieden. Short copy of long copy, een pay-off of by-lined article, interview of vertaling, social-mediacampagne of webcare; wij vertalen de inhoud naar prikkelende content.

Contentkalender

Snel een artikel of blogpost nodig? We staan direct tot je beschikking. Uiteraard maken we ook content als onderdeel van een contentmarketingplan. Daarvoor doorlopen we vijf stappen.

Allereerst brengen we de visie, doelstellingen en doelgroep in kaart om daar vervolgens een concept en contentstrategie voor te bedenken. Dat concept vertalen we naar een contentkalender, een planning waarin we voor een bepaalde periode vastleggen welke content op welk moment gepubliceerd of gedistribueerd wordt. De kalender helpt om het overzicht te bewaren en zorgt ervoor dat de verschillende soorten content optimaal op elkaar zijn afgestemd. Op elkaar, maar ook op geplande marketingcampagnes of productlanceringen.

Eén contactpersoon

Afhankelijk van de geplande communicatieactiviteiten gaan we aan de slag met het produceren van content. Onze kernkwaliteit: hoogwaardige copywriting van bijvoorbeeld blogposts, brochures, whitepapers, persberichten en websiteteksten. Samen met partners helpen we je ook aan grafisch design van infographics, social-mediaposts en complete huisstijlen. Op zoek naar videocases en bedrijfsvideo’s? Of een partner voor de ontwikkeling van volledige websites en e-mailtemplates? Voor al je contentvraagstukken houden wij de regie, zodat je maar één aanspreekpunt hebt.

Spoedklus?

Natuurlijk, soms wil je gewoon snel de beschikking hebben over tekst of andere content en zoek je een bureau dat je daarbij kan ondersteunen. In dat geval gaan we direct van start voor jouw jaarverslag, blogpost of Facebook-campagne.
Bel 030 – 20 80 059 of mail info@contentbureau.eu.

Wat doen we? Onze diensten

Neem contact met ons op