Contentmarketing: de motor achter het contenteffect

Een langdurige relatie aangaan met je doelgroep. Je autoriteitspositie versterken. Zorgen dat je top of mind bent én blijft bij je doelgroep. Met contentmarketing kun je alle kanten op. Met ons trouwens ook.

Een ideale contentmarketingstrategie omvat meerdere touchpoints; één magazine maakt immers nog geen contentmarketing. Het vergt een integrale aanpak en bestaat uit meerdere activiteiten die vallen onder één kapstok. Je kunt er jouw doelgroep tot op persoonlijk niveau mee aanspreken. Ze prikkelen. Informeren. Aan je binden. Dat is waar wij voor gaan: een langdurige relatie tussen jou en je doelgroep. Dat is het contenteffect.

De basis: goede content

Wij zien contentmarketing als een middel om je doelstellingen te realiseren. Meer zichtbaarheid bijvoorbeeld, of leadgeneratie. Maar ook aan het versterken van je autoriteitspositie of het behalen van meer klantloyaliteit kan contentmarketing bijdragen. Zolang er maar een goed plan en sterke content aan ten grondslag liggen.

In 5 stappen naar meer leads

Voor het opstellen van een goed contentmarketingplan zijn dus strategen en creatieve denkers nodig. Wij helpen je bij het definiëren van de doelgroep en het neerzetten van een passend concept. Samen doorlopen we het volledige contentmarketingplan. Maar als je wilt, nemen we af en toe een zijweg. Of doorlopen we alleen een deeltraject. Zolang het jouw doelstellingen maar dient.

Samen met Charly PR naar 360 graden

Als onderdeel van Charly PR, het Benelux-bureau voor geïntegreerde corporate & consumer communicatie, zijn we overigens uitstekend geplaatst om je contentmarketing te laten samengaan met andere communicatiedisciples: via PR awareness creeëren in de media rond een topic en die dan via je eigen kanalen in lead generation omzetten? Na een strategische interncommunicatietraject content-op-maat maken voor je werknemers? Je contentmarketing versterken via influencers? Je corporate reputatie ook via je social-kanalen uitbouwen? Voor dat en veel meer combinaties ben je bij Contentbureau en Charly PR aan het juiste adres!

Wat doen we? Onze diensten

Neem contact met ons op