Conceptontwikkeling

Eén vraag staat centraal bij het ontwikkelen van een content(marketing)concept: hoe zorgen we ervoor dat de boodschap die jij wilt uitdragen, aansluit op de behoeften van de doelgroep? Samen met jou gaan we op zoek naar de onderwerpen die de doelgroep of je bestaande relaties aanspreken. Die vertalen we naar een concept dat hen langdurig aan je organisatie bindt.

Een concept kan een uitgewerkt abstract idee zijn, maar ook simpelweg een haakje om content aan op te hangen. Hoe dan ook, een goed concept is lang houdbaar. Om dat te realiseren, maken we allereerst je markt, de uitdagingen, de doelgroep en eventuele concurrentie inzichtelijk. Dat doen we tijdens de briefing: het startpunt van de samenwerking.

Brainstorm

En dan volgt na de briefing een gestructureerde brainstorm. Tijdens zo’n brainstorm worden doorgaans tientallen bruikbare ideeën geboren. De beste concepten werken we uit tot een voorstel.

Contentstrategie

Steevast onderdeel is de contentstrategie. Hierin bepalen we welke middelen en kanalen we inzetten om de doelgroep te bereiken en de gestelde doelstellingen te behalen. We kijken onder andere naar de meest geschikte contentvormen, zoals blogposts, video’s, persberichten, infographics enzovoort. Om te achterhalen wat de beste routing is, brengen we de customer journey en buyer persona’s in kaart. Zo komen we tot de ideale mix van kanalen om de content te distribueren. Via de eigen website, social media en e-mailmarketing bijvoorbeeld. Of door retargeting van bezoekers op je website.

Wat doen we? Onze diensten

Neem contact met ons op

[gravityform id="2" title="false" description="false" ajax="true"]