Contentanalyse & rapportage

Wat levert een contentcampagne mij op? Hoe verantwoord ik het budget? Vragen waar menig marcom-manager mee worstelt. Terechte vragen, waar we in veel gevallen met slimme tooling antwoord op kunnen geven. En dat niet alleen: we kijken ook hoe we activiteiten en campagnes beter laten converteren.

Hoeveel leads heeft een contentcampagne opgeleverd? Hoe vaak is een blog gelezen? In hoeverre heeft social advertising bijgedragen aan de engagement-doelstellingen? We monitoren activiteiten, brengen de resultaten bijeen in een rapportage en vertalen die naar actiepunten.

Analytics

De succesvolste contentmarketingcampagnes worden continu bijgestuurd. Google Analytics, Coosto, Facebook Business Manager, Search Console; allemaal tools die voor ons geen geheimen kennen. Afhankelijk van jouw doelstellingen meten we op doorlopende basis of we wel op de juiste weg zitten. En rapporteren we periodiek over de content die we produceren en distribueren. Uiteraard voorzien van advies over hoe we kunnen blijven optimaliseren.

Marketing automation

Met marketing automation bereikt leadgeneratie een nieuwe dimensie. Wij helpen je met het opstellen van een buyer persona, bij het maken van een contentkalender en bij de productie van alle content. We trainen je in de tooling, maar kunnen desgewenst ook zelf alles voor je verwerken. Met marketing automation trekken we prospects een funnel in, bieden we hen op geautomatiseerde wijze gepersonaliseerde content aan en retargeten we hen. Het effect? We helpen jou zo om van zoveel mogelijk marketing qualified leads (MQL’s) zogeheten Sales Qualified Leads (SQL’s) te maken.

Om te meten of de vastgestelde doelen zijn behaald, monitoren we de resultaten van de contentactiviteiten en rapporteren die aan jou. Daarvoor kijken we bijvoorbeeld naar websitestatistieken, bereikcijfers of het aantal behaalde leads. Deze resultaten gebruiken we vervolgens ook weer om de strategie aan te scherpen. Kortom, alles voor het beste resultaat.

Wat doen we? Onze diensten

Neem contact met ons op