Adverteren in Google: drie SEA-tips

Hoe goed je je website ook optimaliseert, in die belangrijke top drie zoekresultaten kom je maar niet. Met het advertentiesysteem van Google echter wel. Via AdWords schrijf je je advertenties, bepaal je je zoektermen en je landingspagina. Bied daarna zodanig dat je je concurrentie achter je laat. Zie vervolgens hoe het aantal bezoekers – en conversies – op je website toeneemt. Drie tips om je campagne te optimaliseren.

1. Blijf selectief in je zoekwoorden

De grootste fout die je kunt maken in een Google AdWords-campagne is het samenstellen van een enorme zoekwoordenlijst. Een lijst waar vervolgens ook niet meer naar om wordt gekeken. Wees daarom kieskeurig in welke woorden je kiest. Presteren ze slecht? Pauzeer ze dan. En heb je bijvoorbeeld een fietsenzaak, vergooi dan niet al je budget met een zoekterm als ‘fiets’, omdat daar zoveel op geklikt wordt. Iemand die op deze term zoekt, is waarschijnlijk helemaal niet bezig met een fiets kopen. Ga dan ook vooral voor meer converterende termen, zoals ‘online fiets kopen’.

2. Positie twee is ook goed

Hoewel het verleidelijk is om vol in te zetten op positie één in de zoekresultaten, hoef je dat niet altijd te doen. Zeker als je in een competitieve branche zit, kan dit behoorlijk in de kosten lopen. Experimenteer daarom met inzetten op plek twee of drie. Misschien dat je daarmee minder klikken haalt, maar dat de conversie wel veel hoger is. Daarom: blijf altijd meten – een prachtig bruggetje naar tip drie trouwens.

3. De conversiecode is er niet voor niets

Een absolute must als je Google AdWords inzet voor leadgeneratie is de conversiecode. Deze voeg je aan je landingspagina toe, zodat je precies kunt meten hoeveel mensen jouw formulier hebben ingevuld, je whitepaper hebben gedownload of een proefversie hebben aangevraagd. Op basis hiervan zie je in AdWords direct welke zoekwoorden en advertenties het meest rendabel zijn. Het gevolg: je kunt erop sturen. Doen dus.

Google AdWords (SEA) kan voor veel organisaties interessant zijn. Meer weten over de mogelijkheden? Schroom dan niet om contact op te nemen met Contentbureau.nl. Eerst aan de slag met je eigen website? Lees dan onze drie tips voor SEO.

Headerafbeelding: Flickr/Alper Çuğun

Deel dit artikel

Neem contact met ons op