De BrandBazaar: live social content op een PR-event

Zoals je wellicht weet – of niet – zijn we als Contentbureau onderdeel van een groep met vijf communicatiebureaus. Een daarvan is PR-bureau LVTPR. Groot voordeel daarvan: marketingcommunicatieprojecten met contentmarketing komen al snel op ons bord. Een van die projecten is de jaarlijks georganiseerde BrandBazaar. Bedacht door het Consumer & Brands-team van LVTPR, inmiddels een evenement waaraan vrijwel alle onderdelen van de groep een bijdrage leveren. We vertellen je er graag meer over.

Drie jaar geleden ontstond de BrandBazaar. Het idee erachter is simpel: merken willen hun verhaal graag kwijt aan de media. En de media zijn op hun beurt geïnteresseerd in de meest relevante en spannende verhalen van die bedrijven. Nu kun je daar als PR-bureau natuurlijk de hele tijd tussenin gaan zitten – dat is niet voor niets wat LVTPR het gros van de tijd ook met veel plezier doet. Je kunt echter ook beide partijen eens per jaar direct met elkaar in contact brengen. En dan niet door ze samen een bak koffie te laten drinken. Nee, door de leukste vrijdagmiddagborrel van het jaar te organiseren – voor media én bedrijven. En wel met enkel merken die echt leuk zijn. Zie daar: de BrandBazaar, een laagdrempelig evenement dat al drie jaar wordt georganiseerd op een vrijdagmiddag in oktober.

Ervaar de merken

Al snel ontstonden er twee edities: voor Nederland in Amsterdam en voor België in Brussel. Beide in een hippe, goed te bereiken fabriekslocatie. De voordelen van die goed te bereiken locaties: journalisten en bloggers hoeven niet ver te reizen. En op dat tijdstip hebben ze vast tijd en zin om eens wat anders te doen dan achter de laptop te typen. Dus als je op 7 oktober 2016 bij The Box in Amsterdam binnenstapte of op 14 oktober in de Kruitfabriek in Vilvoorde, kon je daar van alles beleven en doen. Het ene moment rijd je weg op een Elliptigo-loopfiets, het andere moment doe je mee aan een The North Face-bootcamp. De inwendige mens werd er ook versterkt. Wat te denken van een kookworkshop door Hello Fresh of een ginproeverij van Marula Gin? Techliefhebbers keken hun ogen uit bij de slimme thermostaten van Honeywell, de koptelefoons van Sony en de virtual reality-ervaring van HP of Alcatel. En dan vergeten we nog bijna de kinderwagens van iCandy, waar zelfs Victoria Beckham al mee gespot is. Voor de merken is de BrandBazaar een unieke kans hun producten en verhalen rechtstreeks te tonen aan een belangrijke groep influencers. Voor journalisten en bloggers betekent het dat ze in slechts een paar uurtjes kennis kunnen maken met bizar veel te gekke merken. Zeg nou zelf: waar vind je dat nog, in een tijd waarin alles online is?

Meesterproef voor het hele team

Zoals je inmiddels wellicht begrijpt is de BrandBazaar het jaarlijkse hoogtepunt voor alle labels binnen de groep – zo ook voor ons als Contentbureau. Wij zetten onze contentexpertise in om er een nóg geslaagder evenement van te maken. Het is ook precies wat ons onderscheidt van andere bureaus; als groep stellen we altijd een team samen dat past bij de uitdaging van een klant of – in dit geval – evenement.

Voor ons is de BrandBazaar een echte uitdaging als het gaat om het volledig vastleggen van een evenement op social media – vooraf, tijdens en na. Heb je de social media in de gaten gehouden tijdens het evenement? Niet? Check dan zeker de live social content op het Instagram-account van de BrandBazaar. Alles wat je daar ziet komt van ons. Samen met een designer van SjansenDesign en een fotograaf maakten twee van onze contentcreators en een social-mediaspecialist social content die er niet alleen prachtig uitzag, maar ook paste bij de boodschap die de klant wilde overbrengen. Juist daarom is er vooraf met de deelnemers overlegd. Tijdens het event betekent het vooral snel schakelen, veel creativiteit en een optimale kennis van de kanalen. Het uiteindelijke resultaat spreekt voor zich – de likes en reacties zijn de kers op de taart. Ook onderdeel van het team: Eventive | Eventmarketing. Zoals de naam al doet vermoeden, is dat team je man als het gaat om een volledig georganiseerd evenement – van creatief concept tot effectieve realisatie. Zonder hun volhardende kennis en ervaring was de BrandBazaar niet zo’n groot succes geweest.

Meer weten over de BrandBazaar?

Inmiddels zijn we hier weer een beetje op adem gekomen na twee vermoeiende, maar geweldige, evenementen. Zeker is dat het voor zowel deelnemende merken als aanwezige media een middag was om niet snel te vergeten. Wij zijn alweer bezig met de editie van 2017. Wie weet wil jij hierin ook wel een rol spelen? Schroom zeker niet om contact met ons op te nemen via mail@brandbazaar.eu. En check dus onze website en Instagram voor meer informatie.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op