Breaking: allereerste Content-testival in Bunnik groot succes

Lees hier de exclusieve verslaggeving van het intieme en kortdurende Content-testfestival dat deze week plaatsvond in het pittoreske Bunnik.

Door uw verslaggever Gerrid van den Elman

Gisternacht was het eindelijk zover: de gammele hekken van de parkeerplaats achter de kantoren op de Veilingweg in Bunnik openden zich voor meer dan 10 enthousiaste, doch lichtelijk vermoeide leden van het Contentbureau. Om 4.31 uur ’s ochtends, direct na de laatste slag van de avondklok, stroomden de medewerkers het Contentfestivalterrein op. Dat sommigen van hen door het zware slaaptekort ietwat verward oogden en nog in hun pyjama’s rondliepen, mocht de algehele pret niet drukken.

Op het programma, dat tot diep in de lunchpauze duurde, stonden optredens van onder andere de Arctic MailChimps en Panic! at the Bankrupt Disco, die op het podium te zien waren dankzij een oude iPad en via haperende Zoom-verbinding de festivalgangers toezongen. Ook waren er rond het hoofdpodium confettikanonnen opgesteld die elk halfuur gratis bureauspullen, zoals pennen en nietmachines, richting de dansende menigte lanceerden. “Ja, je moest wel goede reflexen hebben”, lacht Michel, die een van de aanwezigen op het festival was. “Als je wat wilde scoren voor je thuiswerkplek, kon je dat zo uit de lucht grijpen. Het was een soort regen elke keer, maar dan met onder andere metalen voorwerpen, heel leuk gedaan!”

 

Het Contentfestival vaag in de verte, gezien vanaf de Utrechtse Heuvelrug

 

Na afloop van de wilde festiviteiten gingen de leden van het Contentbureau afzonderlijk terug richting huis voor een nabespreking via Microsoft Teams. Toen hen werd gevraagd naar hoe de test was gegaan, antwoordden ze allen positief. (Over het test-evenement, niet hun coronatests naderhand, red.)

De organisatie kijkt terug op een succesvol evenement en stelt dat er in de toekomst mogelijk een tweede variant van het Contentfestival plaats zal vinden. Dit zal echter pas zijn nadat het team van de eerste editie is bijgekomen, wat volgens ingewijden nog wel even kan gaan duren gezien de hoeveelheid extra slaap die nog door hen moet worden gepakt.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op