Content en teksten: 4 redenen om het uit te besteden

Natuurlijk, je kan veel zelf. Sterker nog: veel mensen doen niets liever. Er zijn niet voor niets zoveel doe-het-zelf-winkels zou je zeggen. Het enige wat je nodig hebt is gezond verstand, tijd en motivatie. Complexere zaken vereisen echter overzicht, materiaalkennis, ervaring en skills. Heb je dat niet, dan zit je binnen de kortste keren bij ‘help mijn man is een klusser’.Iets vergelijkbaars doet zich voor bij het schrijven van content en teksten, al is hier nog geen programma-format voor.

Nu hebben we bij Contentbureau.nl ook het abc geleerd, gaat een e-mail schrijven ons goed af en hebben we een woordenboek als gereedschap. Alleen, voor complexere of creatievere teksten en een contentstrategie vanuit je communicatieboodschap kom je er niet met doe-het-zelfwerk vanaf. Je gaat dan naar iemand met overzicht, kennis, kunde en ervaring. Daarom: vier argumenten om teksten en content uit te besteden.

1. Content produceren vereist kennis en expertise

Als je medewerkers hier niet over beschikken, kost het ze vijf keer zoveel tijd om content te produceren of een contentstrategie en -campagne op te zetten. Tijd die ze veel beter kunnen besteden aan zaken waarvoor ze zijn aangenomen. Gebruik je talenten zo efficiënt mogelijk.

2. Elke content vereist zijn eigen opbouw en structuur

Een Facebook-campagne vereist andere skills, dan het schrijven van een whitepaper. Heb jij al die verschillende skills in huis?

3. Zorg voor een consistente tone-of-voice

Content afkomstig van een organisatie, moet een herkenbare, samenhangende tone-of-voice hebben. Dit is lastig als er verschillende mensen in de organisatie aan werken.

4. Een frisse blik

Content gaat over inhoud. Vaak zitten medewerkers van een bedrijf te diep in de materie om de essentie voor klanten te kunnen destilleren.

Zeventig procent van de consumenten maakt liever kennis met een organisatie via redactionele artikelen, dan via advertenties. Het belang van content(marketing) en een goede strategie hiervoor neemt met de dag toe. Misschien een reden om Contentbureau.nl eens te bellen voor jouw content en teksten?

Deel dit artikel

Neem contact met ons op