Contentbureau’ers behalen Google Analytics-certificaat

Een belangrijk onderdeel van elke contentmarketingstrategie: de analyse en rapportage van je contentresultaten. Daarbij komt dat elke gemaakte beslissing en uitgegeven euro vandaag de dag door data gerechtvaardigd moet worden. Dat gaat inmiddels verder dan impressies en bereik – het gaat ook om het laten zien van de waarde die content heeft voor de business. Een voordeel van online is dan ook het feit dat vrijwel alles te meten is. Een belangrijke tool daarvoor is Google Analytics; gratis software van Google om inzicht te krijgen in de statistieken van websites.  

Omdat data, analyse en accountability voor Contentbureau van essentieel belang zijn, heeft een groot deel van onze contentexperts zich de afgelopen maanden verder in Google Analytics verdiept. Het resultaat is daar: ze beschikken inmiddels over een Google Analytics Individual Qualification (GAIQ), het officiële certificaat dat Google uitdeelt aan diegenen die met goed gevolg het online examen afleggen. Dat betekent dat ze hebben bewezen alles te weten over het gebruik van de software en hoe ze het op effectieve wijze kunnen toepassen in hun werk.  

LVT Group Academy

De Analytics-training omvatte ook een driedelige workshop rondom digital analytics. Hierin leerden de Contentbureau’ers zich de vaardigheden rondom digitale en online marketing eigen te maken, getest in een praktische opdracht voor een klant. Deze workshop werd mede gegeven door een senior uit het Contentbureau-team. 

De workshop is onderdeel van de LVT Group Academy, een intern opleidingsprogramma waarin consultants van experts binnen de groep leren over verschillende expertises in het snel veranderende vak. Zo volgen ze regelmatig workshops en trainingen op het gebied van onder meer online marketing, accountmanagement, social media, briefings, bloggen en financiën.  

Meer informatie

Meer weten over Google Analytics en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op.   

Headerfoto: LVTPR-consultants en Contentbureau’ers die het Google-certificaat behaalden. 

Deel dit artikel

Neem contact met ons op