Contentmarketing: de tafel van tien | 5 | Optimaliseer voor SEO en social

Leuk hoor, gestructureerde content met een goede kop. Maar wat nou als niemand die content te lezen krijgt? Internetgebruikers komen echt niet zomaar naar je website. Geijkte middelen zijn dan de zoekmachine (98 procent van de internetters gebruikt ze) en social media. Dat klinkt voor de hand liggend, maar het zal je verbazen hoeveel blogs er elke dag weer geschreven worden waarin deze factoren niet of nauwelijks aandacht krijgen. Het gevolg: een massaal kerkhof van dode, niet-bezochte artikelen. Hierbij twee eenvoudige tips om je vindbaarheid en sociale deelbaarheid te verbeteren.

Zoekmachineoptimalisatie

De basis van goed vindbare content in Google is het tekstueel optimaliseren. Zorg ervoor dat je per tekst bepaalt op welke zoekterm je de focus wilt leggen. Maak het eenvoudig voor de zoekmachine om jouw content, zinnen en keywords te vinden en indexeren. In WordPress – een van de beste contentmanagementsystemen voor SEO – zijn diverse gratis plugins te downloaden waarmee je eenvoudig je title tag, paginabeschrijving en meer kunt optimaliseren voor jouw focusterm. Misschien wel de beste: Yoast. Dit moet het begin zijn van elke SEO-optimalisatieklus.

Sociale betrokkenheid

Een andere manier om beter vindbaar te zijn, is het optimaliseren van je content voor social media. Niet alleen zorg je er daardoor voor dat anderen jouw link gaan delen, dit is ook nog eens goed voor je Google-ranking. Content is namelijk bij uitstek geschikt voor het sociale web. Begin daarom altijd met het plaatsen van jouw content op je eigen kanalen. Twitter, Facebook, LinkedIn; het is zo gedaan. Is jouw content goed? Dan gaan jouw fans en volgers het delen (hoop je). Plaats je content ook in relevante groepen op LinkedIn of onder blogs van anderen waarop je wilt reageren. Het is een goede manier voor linkbuilding en maakt jouw content relevanter voor een grotere groep. Voilà, nog een extra stap verder naar jouw doel.

Headerafbeelding: Pixabay

Deel dit artikel

Neem contact met ons op