Contentmarketing: de tafel van tien | 3 | Creëer relevante content

Een succesvol bedrijf kent zijn klanten. Dat klinkt voor de hand liggend, maar is het niet altijd. Want weet jij wel echt met welke problemen en uitdagingen jouw klant te maken heeft? Weet jij wat ze willen – en waarom? Welke informatie ze nodig hebben voordat ze iets kopen? Weet jij echt hoe je ze kunt helpen? Richt je content op de onderwerpen die je rond deze vragen kunt bedenken en je bent spekkoper.

Hoe je dat doet? Bied antwoorden. Kom tegemoet aan verlangens. En geef oplossingen. Plaats jezelf in de schoenen van je klant en vraag je voortdurend af: wil hij of zij dit weten? Maakt hij of zij tijd vrij om jouw content tot zich te nemen? Valt deze content wel echt op tussen alle informatie die hij op één dag op zich afgeschoten ziet worden? Is het antwoord op al deze vragen ‘ja’, dan is je content goed op weg relevant te zijn voor de doelgroep.

Passie

Realiseer je voortdurend: jij hebt de antwoorden op de vragen van jouw doelgroep. Ze luisteren naar jou, omdat ze menen dat jij weet waar je het over hebt. Vertel het ook nog eens met passie, humor, enthousiasme en overtuiging en je zult zien: ze hangen aan je lippen. En dat wil je, zeker op het moment dat ze de koopbeslissing maken.

Ga door naar tafel 4 over structuur in content >>

Deel dit artikel

Neem contact met ons op