3 redenen waarom je content beter uitbesteedt

 

Jammer genoeg lijkt er nog te veel content gecreëerd te worden zonder enig doel of een strategie – en dat levert weinig op. Maar wat ís je doel? Hoe creëer je zo’n strategie? En wil je die content en alles eromheen wel zelf uitdokteren? Als deze vragen meteen door je hoofd spelen, is het waarschijnlijk beter om het hele contentproces uit te besteden. Waarom? Wij geven je drie redenen.

1. Je hebt een tekort aan mensen

Waarschijnlijk hebben jij en je collega’s het al druk genoeg en weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen om bijvoorbeeld wekelijks een informatief blog te schrijven. Of elke maand die contentkalender met social-posts uit te werken en in te plannen. En dan moet je er ook nog voor zorgen dat de content relevant is voor je doelgroep, zodat die de aangeboden informatie echt tot zich wil nemen. De tijd die je aan al deze zaken kwijt bent, kun je waarschijnlijk wel voor iets anders gebruiken – zoals het uitwerken van de jaarplannen.

Na een briefingsessie, waarbij je precieze doelstellingen en doelgroep worden bepaald, kan een partner op het gebied van contentmarketing je al deze zaken uit handen nemen en focus jij je op de werkzaamheden waarvoor je bent aangenomen.

2. Je hebt een lange adem nodig

Wil je een sterke, consistente contentstrategie opzetten? Dat vraagt om een flinke dosis passie en een strakke planning. Contentcreatie is namelijk geen project, maar een proces. Die benodigde passie komt van jou. De strakke planning en het concept voor de contentstrategie zijn afkomstig van de contentpartner, gebaseerd op de briefingsessie. De strategie omvat de middelen en kanalen die je moet inzetten om je doelgroep te bereiken en je doelstellingen te behalen. Ook bepaalt de strategie welke contentvormen daarbij het meest geschikt zijn – zoals blogposts, video’s of persberichten.

Staat de content die geproduceerd moet worden vast? Je doet het allemaal voor niks als je niet hebt nagedacht over de distributie ervan. Een goede contentpartner denkt ook hierover mee. Met de juiste distributie draagt je content daadwerkelijk bij aan je doelstellingen; of het nu gaat om meer websitebezoeken, meer eventregistraties of meer (actieve) Facebook-volgers.

3. Je hebt niet de juiste kennis in huis

Grote kans dat je alles weet van jouw eigen vak en dat je boven op de laatste ontwikkelingen zit. Maar contentcreatie en -distributie is een vak apart – en óók altijd in beweging. Zoals jouw bedrijf je heeft aangenomen omdat je ervoor geleerd hebt, kun jij weer een partner in de arm nemen die content op zijn duimpje kent. Daarmee krijg je toegang tot kennis en vaardigheden die lang niet overal in-house aanwezig zijn. Bovendien zitten bij een contentmarketingbureau vaak niet alleen mensen die gespecialiseerd zijn in taal, maar ook SEO-experts, websitespecialisten en marketing-automationkenners. Daarmee verbeter je ook nog eens de Google-positie van je website, hoef je zelf de content niet in het contentmanagementsysteem (CMS) te plaatsen en haal je gemakkelijker nieuwe marketing qualified leads (MQL’s) binnen.

Ondanks alle hulp en adviezen behoud je zelf de controle. En samen evalueer je hoe de content heeft gepresteerd; de resultaten worden gebruikt om de strategie verder aan te scherpen.

Is dat schrijftalent, die SEO-kennis of dat advies over een gedegen contentstrategie precies waar je naar op zoek bent? Wat je ook nodig hebt, wij hebben een breed aanbood aan capaciteiten in huis en denken als contentpartner graag met je mee. Neem contact met ons op.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op