Een jaarverslag maken? Drie tips

Voor veel bedrijven elk jaar weer een crime: het jaarverslag. Om het op tijd en naar tevredenheid te kunnen verspreiden, zo rond april… uiterlijk mei, is voor veel organisaties een uitdaging. Hoe tackel je de grootste hordes? Drie tips.

1. Begin zo vroeg mogelijk

Wanneer begon je vorig jaar? En kwam je toen tijdtechnisch in de knoei? Begin dan eerder. En als je die startdatum hebt bepaald, begin dan alsnog een maand eerder dan dat. Zo heb je de tijd om in het beginstadium alle informatie te verzamelen, een rode draad te bepalen en rustig aan de content te beginnen. Ook heb je op tijd een beeld of je je jaarverslag volgeschreven krijgt met informatie die samenhangt en er toe doet.

2. Doe het niet alleen

Sommige dingen hoef je niet alleen te doen. Een jaarverslag is er daar één van. Zorg voor een projectgroep waarin taken duidelijk verdeeld zijn en trek een externe tekstschrijver aan. Zo is de workload verdeeld… en de verantwoordelijkheid ook.

3. Spieken mag

Geen idee hoe je het dit jaar aan wilt pakken? Je hoeft niet altijd het wiel opnieuw uit te vinden, dus neus gewoon eens lekker rond op het web en je krijgt vanzelf inspiratie van alles wat er aan goed in elkaar gezette jaarverslagen is.

Kom je er niet uit? Nu eens echt serieus werk maken van een jaarverslag? Contentbureau.nl helpt je graag.

Headerafbeelding: Pixabay

Deel dit artikel

Neem contact met ons op