Heb jij ze al doorgespit? De vier meest gelezen blogs van 2018

De kerst staat voor de deur, 2018 is alweer bijna ten einde. Waarschijnlijk heb je het heel druk gehad en kun je nu genieten van een paar vrije dagen. Een mooie gelegenheid om bij te lezen wat je gemist hebt op het gebied van content het afgelopen jaar. We maken het je gemakkelijk: lees onze top vier van de meest gelezen Contentbureau-blogs van 2018. Van Vlaamse dialectwoorden tot de wijze lessen van katten.

4 Wat content creators kunnen leren van katten
Groot schrijvers hebben een kat. Dat is een waarheid als een koe. Schrijvers en katten horen bij elkaar. Niet alleen omdat we elkaar zo gezellig vinden, maar ook omdat we stiekem veel op ze lijken. En we kunnen een hoop van ze leren. Katten zijn bijvoorbeeld eigenwijs, vasthoudend, zorgen ervoor dat ze opvallen en nemen de tijd om de wereld goed te observeren. 

3 Een succesvolle start op Instagram
Begin dit jaar tipten we om vooral aan de slag te gaan met Instagram, daar is massaal gehoor aan gegeven. Instagram zette zijn groei gestaag door in 2018 en trok een breed publiek, van jong tot steeds ouder. We zien deze trend nog niet afnemen de komende tijd, dus ons advies blijft staan voor 2019.

2 De kracht van gif
Gifjes zijn zo jaren 90? Ha, think again. Je komt ze weer tegen op iedere socialmediatijdlijn en in WhatsApp plak je ze nu in een handomdraai in berichten. Gifjes are back! Of zijn ze nooit weggeweest? Een gif – of graphic interchange format – is de kortste vorm van storytelling. Grappig, verdrietig, gek, schattig; overal is wel een gifje voor.

1 De mooiste Vlaamse dialectwoorden
Nederland en België. Onze talen lijken veel op elkaar, maar sommige Vlaamse woorden gaan Nederlanders boven de pet. Jeunen, gejost zijn of petten verkopen. Hollanders kunnen zich er alleen maar kleurrijke voorstellingen bij maken. Belgische collega Johan licht de mooiste dialectwoorden toe.

Dit waren de populairste blogs van 2018 alweer. Nog niet uitgelezen? Lees dan al onze andere blogs.

Wil je meer weten over dialectwoorden, starten met Instagram of aan de slag met gifjes? Bel of mail ons dan even. Horen we in 2019 van je?

Headerfoto: Unsplash

Deel dit artikel

Neem contact met ons op