Hoe maak je een nieuwsbrief? Drie tips

Dat de ontvanger zich heeft aangemeld voor jouw nieuwsbrief, wil niet zeggen dat ie ‘m ook uitgebreid gaat lezen. Daarom geven we drie tips om de kans te vergroten dat je e-mailnieuwsbrief goed gelezen zal worden.

1. Maak ‘m eenvoudig te scannen

Dat de ontvanger zich heeft aangemeld voor jouw nieuwsbrief, wil niet zeggen dat ie ‘m ook uitgebreid gaat lezen. Het is dus zaak zijn nieuwsgierigheid te prikkelen. Maak aantrekkelijke koppen, die nuttige informatie bieden of juist verrassend cryptisch zijn. Highlight belangrijke woorden die de kern van je boodschap weergeven. En voeg beeld toe. Dat zegt – ja, nog steeds – meer dan duizend woorden.

2. Maak ‘m persoonlijk

Uit menig onderzoek is gebleken dat persoonlijke nieuwsbrieven veel vaker geopend worden dan anonieme varianten. Een bericht met je eigen naam in de aanhef lijkt nu eenmaal al minder commercieel. Probeer ook de inhoud te personaliseren. Op basis van bijvoorbeeld gebruikersprofielen, voorkeuren die de ontvanger heeft opgegeven en eerder gelezen artikel stel je een nieuwsbrief helemaal op maat samen.

3. Geef iets extra’s

Je doelgroep moet zich zelf aanmelden voor jouw nieuwsbrief. Geef diegenen dus het gevoel dat ze dat niet voor niets gedaan hebben. Bied bijvoorbeeld interessante kortingsacties, alleen voor nieuwsbriefabonnees. Of stel je lezers als eerste op de hoogte van evenementen. Het moet speciaal zijn om bij jouw ‘club’ te horen. En dat bereik je met net dat beetje extra.

Kom je er niet uit? Hulp nodig bij nieuwsbrieven maken? Contentbureau.nl helpt.

Headerafbeelding: Pixabay

Deel dit artikel

Neem contact met ons op