Hoe schrijf je een persbericht? Drie tips

1. Kom direct to the point

Journalisten ontvangen stapels persberichten iedere dag. En die gaan ze echt niet allemaal van A tot Z lezen. Zorg dus dat je meteen to the point komt. Maak ‘m oprolbaar: verwerk het belangrijkste nieuws in de inleiding en treed pas later in detail. De ontvanger kan dan snel beslissen of hij verder leest. Om die reden is ook een pakkende titel van levensbelang voor je bericht.

2. Vermijd containerbegrippen

Natuurlijk ben je trots op je bedrijf en natuurlijk wil je dat de hele wereld laten weten. Maar dat kan beter dan door te zeggen dat je ‘uniek’, ‘toonaangevend’ en ‘state-of-the-art’ bent. Dat zeggen er namelijk meer. Bedenk in plaats daarvan waar jouw bedrijf écht in uitblinkt en schrijf dát op. Wedden dat de journalist jouw nieuws dan vaker oppakt?

3. Maak ‘m SEO-proof

Google zoekt voortdurend naar nieuws over jouw merk. Berichten op nieuwssites (met daarin het liefst een link naar jouw bedrijf) krijgen over het algemeen een hoge ranking. Houd bij het schrijven van een persbericht je klanten dus in je achterhoofd. Gebruik woorden die zij ook gebruiken als ze zoeken naar jouw product of dienst. En vergeet daarbij ook vooral niet je title tag, paginabeschrijving en links.

Kom je er niet uit? Hulp nodig bij een persbericht schrijven? Contentbureau.nl helpt.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op