Hoe zet je e-mail in? Drie tips

1. Grijp de kansen van e-mailmarketing

Je doelgroep opent elke dag zijn mailbox. Elke dag. Dat betekent: elke dag een kans op een contactmoment met hem of haar. Dat laat je niet lopen, toch? Ook al is social media tegenwoordig je van het, e-mail is nog niet vergeten. Sterker nog: een nieuwsbrief met boeiende content wordt misschien wel met meer aandacht gelezen in de mailbox dan de berichten op de snelle sociale netwerken. Grijp die kans en ga de conversatie met jouw doelgroep aan.

2. Stel mobiel centraal

Face it: het is 2014. Dat betekent dat de meerderheid van je lezers jouw e-mail op zijn smartphone of tablet ziet. Zorg er dus voor dat ‘ie leesbaar is op elk denkbaar besturingssysteem. Vergeet ook niet je website geschikt te maken voor mobiel gebruik (responsive design). Het is zonde als je lezer alsnog afhaakt als hij via een link terechtkomt op een nauwelijks leesbare site.

3. Meet, meet, evalueer en meet

Op welk tijdstip van de dag openen de meesten mijn e-mail? Moet die call-to-actionknop links of rechts? Welke onderwerpregel heeft het meeste succes? Allemaal vragen die je kunt beantwoorden door simpelweg te meten. Kies voor een goed e-mailprogramma, dat je deze mogelijkheden biedt. En bekijk vooraf – met A/B-testen – of achteraf de statistieken. Vooral een goed idee als je een heterogene doelgroep hebt.

Kom je er niet uit? Hulp nodig bij e-mailmarketing? Contentbureau.nl helpt.

Headerafbeelding: Pixabay

Deel dit artikel

Neem contact met ons op