Inhakers: Ze kapen het nieuws!

Je ziet het steeds vaker, bedrijven die met hun producten of diensten inspelen op de actualiteit. De Amerikanen noemen het news jacking, ofwel het kapen van nieuws om de aandacht om te buigen naar je eigen bedrijf. Content in aansprekende context dus. Is het moeilijk? Niet echt als je deze zeven regels in acht neemt.

Wees een nieuwsjunk

Houd het nieuws bij via zoveel mogelijk kanalen, over zoveel mogelijk onderwerpen. Combineer gebeurtenissen, houd daarbij de producten en/of diensten van jouw bedrijf in het achterhoofd en kijk waarop je kunt inspelen.

Maak een nieuwskalender

Een inhaker is vaak gespeelde spontaniteit. Dus kijk en plan vooruit. Je weet dat het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië eraan komt. Ideaal evenement voor menig inhaker. Gebruik een nieuwskalender ook om je ideeën, invallen en inspiratie op vast te leggen.

Spar, met zoveel mogelijk mensen

Heb je een ingeving? Houd dit tegen zoveel mogelijk mensen aan. Door de reactie en visie van anderen kom je weer op andere ideeën, of scherp je je aanvankelijke idee aan. Sta open voor andere invalshoeken. Dus geen ‘ja maar’, maar ‘ja, en’.

Zorg voor een goede grafisch vormgever

Op Facebook, maar ook steeds meer op Twitter en LinkedIn, is content beeldgedreven. Schema’s, infographics, bewerkte foto’s, diagrammen. Niets is te gek. Als het de aandacht maar trekt. Om dit snel vormgegeven te hebben, is een creatieve grafisch vormgever in de buurt een must.

Spring op de trein

Zoals alle keepers weten, twijfelen vergroot de kans op missers. Dus, spring op de trein als je een haakje hebt gevonden. Naast creativiteit, zijn snelheid en flexibiliteit essentieel.

Maak nieuws

Geen nieuws waarop je kunt inhaken? Geen nood, maak zelf nieuws. Verzin een evenement. Zo heeft ons moederbedrijf LVTPR elk jaar op 30 december de ‘Dag van de Zinloze Tweet’. Een zinloze dag, waarop zinloze tweets op de hak worden genomen.

Houd het simpel en relevant

Te complexe ideeën, waarover mensen lang moeten nadenken, werken niet als inhaker. De actualiteit waarop je inhaakt moet geen obscuur nieuws zijn, maar top of mind bij alle Nederlanders. Koningsdag, Valentijnsdag, Kerstmis, Sinterklaas, vakantie, WK voetbal, WK hockey, langebaanschaatsen etc. In één oogopslag moet het kwartje vallen.

Meer weten?

Meer weten over inhakers, of eens sparren over hoe dit voor jouw bedrijf is in te zetten? Bel dan naar 030-2080059 of mail naar info@contentbureau.nl.

Headerafbeelding: Pixabay

Deel dit artikel

Neem contact met ons op