Jouw kerstvakantie? Lekker lezen. De 10 topblogs van 2015

Je boekenkast op kleur sorteren, een trui breien voor je Sphynx of de kunst van het bloemschikken perfectioneren: er zijn duizend-en-een dingen die je kunt doen in de kerstvakantie. Wil je je tijd leuk én nuttig besteden? Duik in onze tien meest gelezen topblogs van 2015. Van taalfouten, een zakelijk LinkedIn-profiel en sollicitatiebrieven schrijven tot irritante socialmediagebruikers, de Tour de France en tegeltjeswijsheden. Vermakelijk en stiekem nog leerzaam ook.

1. 10 onmisbare eigenschappen voor een waanzinnig tekstschrijver

Tekstschrijver en copywriters zijn er genoeg in Nederland. Maar wat onderscheidt nu de ware taalkunstenaar van de fanatieke schrijfhobbyist? Dat zouden zomaar eens de volgende tien eigenschappen kunnen zijn. Afvinken dus, heb jij ze in de pocket?

2. Hoe een tekstschrijver taalfouten op een menukaart beleeft

Van ‘oude kaaskroketten’ tot een ‘nazischijf’: echt lekkere trek krijgen we niet van de gemiddelde Nederlandse menukaart. Daarom pleiten we in het nieuwe jaar voor aandacht voor het eten én de klantcommunicatie. Zodat we ons nooit meer hoeven te verwonderen over ‘tamme konijnen bouten in pruimensaus’. Bekijk de mooiste pareltjes.

3. Vier irritante socialmediagebruikers

Eindeloos in de file staan of een twaalf uur durende vlucht met een huilende baby naast je. Nee, frustraties komen pas echt naar boven bij het zien van menig socialmediapost. Van de #obsessieve #hashtagger bijvoorbeeld. Of de baby-in-your-facer. En wat dacht je van de overmatige capslocker, die DIGITAAL SCHREEUWEN TOT EEN KUNST HEEFT VERHEVEN. Welke socialmediagebruiker kom jij liever niet tegen?

4. Live contentcreatie op je evenement: wat?

Loop je op een evenement pardoes met je neus tegen een ouderwetse, donkerbruine kiosk? Klop dan gerust eens op het deurtje. Grote kans dat daarbinnen namelijk een ploeterende, druk tikkende contentcreator zijn hersenen zit te kraken op de meest creatieve content. De woordgrappen en hashtags vliegen je om de oren! Kies volgend jaar ook eens voor live contentcreatie op je event.

5. LinkedIn bedrijven: haal alles uit je zakelijke LinkedIn-profiel in 5 stappen

LinkedIn, dat is allang niet meer dat statische platform waar je eenmalig een cv op plaatst en vervolgens niet meer naar omkijkt. Voor bedrijven is LinkedIn 277 procent effectiever in het binnenhalen van leads dan Facebook en Twitter. Da’s makkelijk scoren. Wij vonden het LinkedEI voor je uit.

6. Een killer sollicitatiebrief schrijven? Zo doe je dat!

Vergeet sollicitatieselfies, videopitches en website-cv’s. Ook met een ouderwetse, handgetypte sollicitatiebrief sleep jij prima een wereldbaan in de wacht. Hoe? Think outside in! Deze en andere tips zetten we graag voor je op een rijtje.

7. Wat oma’s wijsheden je leren over social media

Oma’s zijn leuk, oma’s zijn lief, maar echte digital natives kun je ze vaak niet noemen. Ouderwets of niet, soms tovert oma opeens een gezegde tevoorschijn waar je online stiekem best iets mee kunt. Lees vooral verder, want niet geschoten is altijd mis.

8. Meepraten over de Tour de France? Gebruik deze zes prachtige wielertermen

Het was begin juli 2015 toen de wereld eventjes helemaal om het prachtige stadsie Utrecht draaide (althans, voor ons Nederlanders dan). Ook de taalliefhebbers van Contentbureau waren niet weg te slaan achter de televisie, en zetten en passant ook de zes mooiste wielertermen voor je op een rijtje. Zodat je ook tijdens de Tour in 2016 indruk kunt maken of je het snot voor de ogen kunt fietsen.

9. Word productief door improductief te durven zijn

Schema’s, lijstjes, de juiste houding achter je bureau en handige devices. Soms werkt het allemaal niet en heb je je werk wéér niet af aan het eind van de dag. Raar maar waar: soms ben je productiever door improductief te zijn. Drie tips waarmee je om zes uur fluitend de deur uitloopt.

10. Het perfecte cv in een handomdraai: 5 tips

De perfecte motivatiebrief brandt al tijden op je bureau, maar wat is een sollicitatiebrief zonder een briljant cv? Wij zetten vijf tips voor je op een rijtje. Wel of geen foto, hoe langer hoe beter en woorden afkorten? Contentbureau geeft je tips voor het schrijven van een goed cv.

Op zoek naar nog meer leesvoer voor de vakantie? Neem eens een kijkje op ons blog. Liever zelf aan de slag? Ook in 2016 helpen we je graag met de meest nieuwswaardige persberichten, the best English copywriting, de interessantste infographics en de boeiendste blogs. Geef ons een belletje op 030 – 20 80 059 of stuur een e-mail.

Headerafbeelding: Flickr/Linda Hartley

Deel dit artikel

Neem contact met ons op