LinkedIn: 4 quick wins voor je bedrijfspagina

Zo’n 467 miljoen leden wereldwijd en ruim zes miljoen Nederlandse accounts: anno 2017 vormt LinkedIn nog steeds een relevant social medium voor consumenten én bedrijven. En niet alleen voor werving en selectie. Dagelijkse LinkedIn-updates vanuit je bedrijf zijn een effectieve manier om een gesprek aan te gaan met (potentiële) klanten, je product of dienst onder de aandacht te brengen van relevante doelgroepen en je bedrijf neer te zetten als thought leader binnen jouw branche.

Beginnen met LinkedIn? Dat hoeft niet moeilijk te zijn! Na het aanmaken van je pagina kun je al binnen vijf stappen up and running zijn. Maar ook als je al een bestaande bedrijfspagina hebt, zijn er een aantal quick wins waarmee je je pagina nét dat beetje extra geeft.

1. Plannen, plannen, plannen

Niets doet zo treurig aan als een socialmediaplatform waar al eeuwen niemand meer is geweest. Althans, zo lijkt het als je laatste post dateert uit augustus 2015 – of nog langer geleden. Plannen is daarom de gouden regel. Werk bijvoorbeeld met een contentkalender, waarin je per week bepaalt welke content je wilt delen, inclusief het thema van je post. Een minimum van twee posts per week is daarbij al een mooi streven. Aangezien LinkedIn zelf geen optie biedt voor het inplannen van posts, is een planningstool als Hootsuite of Coosto een goede oplossing. Extra voordeel: daarmee plan je je posts ook in op de meest gunstige tijden. In het geval van LinkedIn vertonen posts ingepland in de ochtend bijvoorbeeld vaak de meeste engagement, met tevens een kleine uitschieter aan het einde van de werkdag. Experimenteer met de planning van je posts om te zien wat het best werkt voor jouw bedrijf!

2. Targeting

Welke content werkt het best? Natuurlijk, de content die aansluit bij de (professionele) interesses van je doelgroep. LinkedIn biedt je niet voor niets de mogelijkheid van gerichte updates. Zo bepaal je per post de kenmerken van de doelgroep waarop je de post wilt richten, zoals taal, locatie, functie of branche. Handig, want zo deel je lokaal nieuws bijvoorbeeld alleen met volgers uit Nederland. Maar het biedt je ook de mogelijkheid om verschillende versies van één post te maken – afgestemd op verschillende sectoren of functieprofielen. Over taal en locaties gesproken: wist je dat je je bedrijfsnaam en profieltekst kunt afstemmen op de taalinstellingen van bezoekers van je profiel? Als paginabeheerder kun je een aangepaste tekst per taal instellen.

3. Meten is weten

Via de beheerderspagina van je bedrijfsprofiel biedt LinkedIn je (beknopte) inzichten in de resultaten van je posts. Zo bekijk je het bereik (hoe vaak worden je posts dagelijks gezien?) en de engagement (hoe vaak worden je posts geliket, gedeeld et cetera) van je content. Ook krijg je inzicht in bepaalde kenmerken van je volgers (functies, sectoren, senioriteit) en de bezoekers van je pagina. Het interessantst is het overzicht van je updates, waarin je per geplaatste post inzicht krijgt in het aantal impressies, clicks en interacties. Let vooral op de engagement rate per post: hoe vaak doen mensen daadwerkelijk iets met je post, in verhouding tot het aantal impressies? Let op: de gemiddelde engagement rate op LinkedIn is relatief laag in vergelijking met andere socialmediaplatformen. Scoren bepaalde posts hoger dan één à twee procent? Dan ben je goed op weg en is het de moeite waard om dat type posts vaker in te zetten.

4. Beeldende posts

Het geldt eigenlijk voor ieder socialmediaplatform: beeld is beter. Je kunt namelijk nog zo’n leuke post schrijven, met een bijpassend, opvallend beeld trek je pas écht de aandacht. Een aantal vuistregels: kies je afbeeldingen met zorg en ga voor de juiste afmetingen. Ook belangrijk: door een link toe te voegen aan je tekst en afbeelding, vergroot je de kans op engagement. Onderzoek toont aan dat posts met een link tot wel 45 procent meer engagement realiseren dan updates zonder link.

Bonustip: heb je je bedrijfspagina en updates geoptimaliseerd? Dan is het tijd voor de volgende stap! Met advertising breng je je content nog beter onder de aandacht en bereik je meer mensen.

Hulp nodig bij het inrichten of managen van je LinkedIn-profiel, of bij het schrijven van aantrekkelijke content? Wij staan voor je klaar! Bel snel 030 – 20 80 059 of mail ons!

Headerafbeelding met dank aan Pixabay

Deel dit artikel

Neem contact met ons op