Netflix & learn: 5 tv-series om je Engels te verbeteren

Als je ergens goed in wil worden is er maar één ding dat echt werkt: oefenen, oefenen, oefenen. Dat geldt ook voor het leren van een taal. Hoewel wij in Nederland al op de basisschool beginnen met het leren van de Engelse taal, betekent dat niet automatisch dat je aan het eind van je middelbare-schooljaren een near-native speaker bent en een goede Engelse tekst kan schrijven. Onze nummer één tip om Engels nog beter onder de knie te krijgen? Kijk de onderstaande Engelstalige tv-series. Zeker nu we allemaal zoveel mogelijk binnenblijven, is dit hét moment om zonder schuldgevoel de hele avond te netflixen en je Engels bij te spijkeren. Let’s go!

Friends

Wereldberoemd en hilarisch – deze sitcom (situational comedy) over zes vrienden die in New York wonen. Maar de humor is niet waarom deze tv-serie bovenaan mijn lijstje staat. De onderwerpen en afleveringen zijn goed te volgen, en dus ook geschikt voor de minder ervaren student van het Engels. Naast verschillende accenten (zowel Amerikaans als Brits), veel herhaling en veelvuldig gebruik van slang, leer je dankzij Ross ook de ins and outs van Engelstalige grammatica. De perfecte instapserie!

Iconische uitspraak: “Y O U ‘ R E means YOU ARE. Y O U R means YOUR.” – Ross

Gilmore Girls

Wie Gilmore Girls weleens heeft gezien weet waar deze tv-serie om bekend staat: de twee hoofdpersonages praten ongelooflijk snel. Stel die ondertiteling dus maar alvast in, anders zijn de gesprekken tussen Lorelei en haar dochter Rory amper bij te benen. Maar je zult zien dat je na het eerste seizoen minstens zo snel Engels spreekt. Daarnaast krijg je dankzij het geratel van Lorelei soms ook een lesje in hoe je vooral niet Engels spreekt.

Iconische uitspraak: “I stop drinking the coffee, I stop doing the standing and the walking and the words putting into sentence doing.” – Lorelei Gilmore

Sherlock

Welke liefhebber van de Engelse taal kent deze serie niet? Deze serie bevat alles wat je nodig hebt om je kennis van de Engelse taal uit te breiden: lange dialogen, moeilijke woorden, bijzondere verhalen en natuurlijk een sterk staaltje acteerwerk. En door die strenge, ondermijnende blik van Sherlock gaat je taalniveau al na een aantal afleveringen met sprongen vooruit.

Iconische uitspraak: “I’m not a psychopath, Anderson, I’m a high-functioning sociopath. Do your research.” – Sherlock Holmes

The Big Bang Theory

Zijn we niet allemaal stiekem een beetje een nerd? Dit is de perfecte serie om je Engels op te vijzelen: er komen verschillende Amerikaanse accenten in voor, aan ingewikkelde woorden geen gebrek, en ook krijg je als kijker te zien hoe Rajesh Koothrappali, geboren in India, omgaat met het spreken van Engels als tweede taal. Voor gevorderden!

Iconische uitspraak: “I’m not crazy, my mother had me tested.” – Sheldon Cooper

Chicago Fire

Wat je van deze tv-serie leert? Na het kijken van bovenstaande tv-series eigenlijk helemaal niets extra. Maar het kan nooit kwaad om te blijven oefenen. Zeker niet als de serie draait om het leven van Amerikaanse brandweermannen…

Iconische uitspraak: “How long have I been a fire fighter? Since the day I was born.” – Kelly Severide

Bonustip: schakel niet de Nederlandse, maar juiste de Engelse ondertiteling in. Dan weet je meteen hoe je al die nieuwe woorden spelt en versta je ze ook beter.

Sta je niet alleen te popelen om je Engels te verbeteren, maar ook om de kwaliteit van je website of socialmediakanalen naar een hoger niveau te tillen? Weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Bij Contentbureau werken genoeg (Netflix)-experts, én zijn we ook nog eens allemaal goed met taal. We helpen je graag met English copywriting, een socialmediastrategie of een compleet contentmarketingplan. Neem contact met ons op.

Headerfoto met dank aan Unsplash/freestocks

Deel dit artikel

Neem contact met ons op