Drie SEO-tips voor je website

De tijd dat je je CMS kon volstoppen met keywords om hoog in Google te eindigen, ligt ver achter ons. Hoe je organisch dan wél beter vindbaar wordt online? Met deze tips, bijvoorbeeld.

1. Content is king

Niets draagt meer bij aan een goede vindbaarheid dan content. De tijd dat je je CMS kon volstoppen met keywords om hoog in Google te eindigen, ligt ver achter ons. Je webpagina’s moeten niet alleen voldoende tekst bevatten (ga uit van minimaal 250 woorden), de inhoud moet ook uniek zijn. Kopiëren en plakken van andere websites straft Google af. Houd het relevant en vergeet niet je taalgebruik simpel en to-the-point te houden.

2. Link erop los

Google houdt van links. Plaatst een andere website een link naar die van jou, dan moet jij wel belangrijk zijn – zo redeneert de zoekmachine. Daarbij geldt: hoe hoger die website zelf scoort in Google, des te belangrijker. Social media vallen daar ook onder. De beste truc is dus om content te creëren die zó goed is, dat het vanzelf viral gaat.

3. Gebruik tools

De meest gebruikte zoekmachine ter wereld heeft zelf een aantal tools ontwikkeld, die je helpen bij het verder optimaliseren van je website. Google Analytics en de Zoekwoordplanner zijn misschien wel de bekendste. Ontdek bijvoorbeeld op welke woorden je doelgroep precies zoekt en hoelang ze op jouw website blijven. En als je budget wat groter is, kun je ook overwegen advertenties in te zetten voor je website met Google AdWords (SEA).

Kom je er niet uit? Hulp nodig bij SEO/SEA? Contentbureau.nl helpt.

Headerafbeelding: Pixabay

Deel dit artikel

Neem contact met ons op