Hoe schrijf je een referentieverhaal? Drie tips

Wie vertelt het verhaal van jouw bedrijf nu beter dan je eigen klant? Precies. Daarom zijn er dus referentieverhalen, ook wel customer cases. Je klant vertelt over jouw product of dienst, hoe tevreden hij ermee is en wat zijn behaalde resultaat is. Lijkt niet moeilijk, is het misschien wel. Met deze drie praktische tips kom je echter al een heel eind.

1. Zorg voor herkenbaarheid

Je potentiële klant heeft een probleem, jij hebt de oplossing. Beschrijf de situatie bij je klant dus zo dat anderen die herkennen. Als je prospect na het lezen uitroept: ‘hee, daar loop ik ook tegenaan!’, heb jij je doel bereikt.

2. Alleen echte verhalen tellen

Natuurlijk is je klant uitermate tevreden over jouw product of dienst – anders had je hem niet gekozen voor een referentieverhaal. Maar soms verloopt iets niet zo vlekkeloos. Wees eerlijk en benoem die kritische noten. Eventuele problemen heb jij immers ook voor je klant opgelost.

3. Voeg cijfers toe

‘Onze bezoekersaantallen zijn verdubbeld.’ Dat lijkt een mooi resultaat, maar gingen ze van 100 naar 200 of van één miljoen naar twee miljoen? Dat is nogal een verschil. Probeer de voordelen voor je klant dus uit te drukken in keiharde cijfers. Dan maak je pas echt indruk.

Kom je er niet uit? Hulp nodig bij referentieverhalen? Contentbureau.nl helpt.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op