SEO: keywords erin en klaar toch?

“Ja kijk. Ik wil dus dat mijn klanten me gaan vinden op Google. Kan jij dan even wat zoekwoorden in de tekst verwerken? Dat is toch SEO?” Deze vraag – of is het een stelling – hoor ik regelmatig. Begrijpelijk ook: de kennis van zoekmachineoptimalisatie is bij velen nog beperkt. Het is iets met keywords en dat je die dan in je tekst moet zetten om in Google vindbaar te zijn. Dat die vraag komt is wel logisch – het is namelijk hoe SEO ooit begon. Echter: dingen veranderen. Helemaal in online kringen.

Tien jaar geleden was het lang niet zo gekke vraag geweest als nu. Inmiddels optimaliseert echter de halve wereld zijn website voor Google. Het aloude ‘keywords rammen’ in title tags, paginabeschrijvingen en metatags heeft mede hierdoor aan kracht ingeboet. Google wil vooral de zoeker zo goed mogelijk van dienst zijn. Dat doet het niet door sites bovenaan de zoekresultaten te plaatsen die het beste zoekwoorden heeft geplaatst, maar door relevante content te bieden. Oftewel: verrassende, originele, grappige, boeiende, interessante of opvallende sites en teksten die je doelgroep wil lezen, delen en liken. Dat is SEO anno 2013.

Voor diegenen die nu schrikken: wees niet bang. Keywords zijn nog steeds de basis van een goed vindbare site. Zorg er echter ook voor dat je lezers een reden biedt om jouw site te bezoeken. Schrijf toffe blogs. Creëer boeiende links door op andere relevante sites content geplaatst te krijgen. En bedenk andere creatieve manieren om lezers te triggeren jouw site te bezoeken. Alleen zo haal je het optimale uit SEO. En dus niet met ‘keywords rammen’.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op