Stockfoto’s. 3 goede redenen om er niet aan te beginnen

Je werkt aan een nieuwe website of brochure. De teksten zijn bijna klaar. Oh, ja. Nu heb je nog beeld nodig. Geen probleem. Even naar een van de tientallen websites met goedkope stockfoto’s en klaar is Kees. Je vindt altijd wel een idyllische natuurfoto of een groep mooie mensen die met een brede smile elkaar de hand schudden. Gemak dient de mens en een goedkope foto is nooit weg.

Toch zijn er drie heel goede redenen om weg te blijven van stockfoto’s:

1. Het is onpersoonlijk. De bezoeker van je website of lezer van je brochure herkent een stockfoto van mijlenver en krijgt daardoor geen ‘echt’ gevoel bij je bedrijf.

2. Het komt goedkoop over. Stockfoto’s zijn relatief goedkoop, of soms zelfs gratis, en daardoor niet exclusief te gebruiken. Voor je het weet zie je foto’s die jij op je website gebruikt terug op een andere website in een totaal andere setting. Of nog erger: je directe concurrent gebruikt dezelfde foto.

3. Je website of brochure biedt geen consistent beeld van je bedrijf. Er zijn miljoenen stockfoto’s en als je eenmaal gaat zoeken, blijf je bezig. En als je eindelijk denkt dat je een prima serie hebt, blijkt het toch een ratjetoe zonder enige lijn.

Hoe het ook kan

Hoe kan het anders? De belangrijkste regel: maak van foto’s of illustraties geen sluitpost. We leven in een beeldcultuur. Een website of een brochure mag nooit slechts een tekst met plaatjes zijn. Begin bij het begin. Wat wil je vertellen op je site of in je brochure, zodat een potentiële klant direct het juiste gevoel krijgt? Bedenk een totaalconcept en begin dan pas met tekst en beeld. Besteed net zo veel zorg, tijd en geld aan de tekst als aan het beeld.

Ben je een dienstverlenend bedrijf? Laat dat zien door je eigen mensen op je site te laten vertellen wat ze doen. Maak je bijzondere producten? Schakel een goede fotograaf in en laat ze professioneel vastleggen. Op deze manier krijg je een eindresultaat dat uniek is, uitstraalt wat je wilt uitstralen en daardoor onderscheidend is.

Hulp nodig

Hulp nodig bij een website of brochure? Wij helpen je graag met een pakkende tekst én pakkend beeld. Je kunt e-mailen naar info@contentbureau.nl of bellen op 030-20 80 059.

Stockfoto header: Pxhere

Deel dit artikel

Neem contact met ons op