Dorel Juvenile: productteksten

Dorel Juvenile is wereldwijd een van de grootste namen in de baby- en kinderbranche. Het bedrijf maakt een veelzijdigheid aan producten: van autostoeltjes en kinderwagens tot speelmatten en babyspeelgoed. Het Europese hoofdkantoor staat in Nederland. Vanuit hier worden de regionale kantoren in heel Europa in het Engels gebriefd over de nieuwe producten die op de markt komen. Dit is waar Contentbureau Dorel Juvenile voor verschillende merken, zoals Maxi-Cosi, Quinny en Tiny Love, bij helpt.

Voordat we starten met copywriting, is er vaak al een hoop productinformatie beschikbaar. Aan ons de taak om de belangrijkste USP’s om te schrijven naar bruikbare, overtuigende, wervende productteksten (dankzij ons vier-ogenprincipe uiteraard in foutloos Engels). Bovendien denken we mee over de communicatie, zodat de features van de producten zo goed mogelijk naar voren komen in het beperkte aantal woorden dat beschikbaar is binnen het bestaande format.

De regionale kantoren gebruiken onze productteksten als basis voor alle platformen van het betreffende merk – voor de eigen website, maar ook voor die van Amazon en andere retailers. Daarnaast zijn de teksten de basis voor alle communicatie via social media en worden ze gebruikt voor brochures. Het resultaat: mooie verhalen die herkenbaar zijn voor de consument.

“Samen met Contentbureau zijn we tot een goede formule gekomen van teksten die niet alleen maar vertellen wat onze producten kunnen, maar met name wat ze ouders en hun kinderen bieden. Dit alles op een storytelling-manier. We merken hierdoor dat de verhalen ook binnen de organisatie steeds meer zijn gaan leven en dat dit ook helpt om de boodschap goed over te dragen naar onze doelgroep.” – Ronald van de Peut, Senior Brand Communication Specialist bij Maxi-Cosi/Bébé Confort

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten