Robert Half: videoproductie

Voor het van oorsprong Amerikaanse werving- en selectiebureau Robert Half zet Contentbureau contentmarketing in om zijn doelstellingen in Nederland te bereiken. Dat houdt in dat we alles wat onder een strategie valt voor ze doen; van creatie en planning tot distributie en analyse. Nu social media in de tijdlijn meer en meer voorrang geven aan video, kan dit uiteraard niet ontbreken in onze activiteiten. En omdat Amerikaanse corporate video’s over het algemeen lastig zijn aan te sluiten op de wensen van de Nederlandse doelgroep gingen we aan de slag met lokale content. Het doel: engagement met zowel klanten (werkgevers) als kandidaten (werkzoekenden), de twee doelgroepen van deze campagne.

Video’s met een boodschap: Work Happy

Het centrale thema van onze contentmarketingstrategie voor Robert Half is Work Happy. Oftewel: als je happy wordt van je werk, presteer je beter. In lijn met dat thema werkten we een videoconcept uit: #workhappymoments. Dit zijn de herkenbare, kleine momenten die het werk nog leuker maken. Van het moment waarop je hoort dat je bent aangenomen voor je droombaan, tot aan een vrijdagmiddagborrel op het terras. Het resultaat was een serie van vijf korte video’s – van gif tot cinemagraph – die we verspreidden en adverteerden op Facebook.

 

Het contenteffect

Door de video’s periodiek te laten terugkeren onder dezelfde hashtag, zorgden we voor herkenbaarheid bij de doelgroep. Uiteindelijk leverde dit circa 25.000 interacties op de vijf video’s op, wat neerkomt op bijna 5.000 engagements per post. Met een totaal bereik van 36.224 mensen, dus 7.000 per post. Iets waar niet alleen wijzelf, maar ook de klant erg happy van werd! Het contenteffect is weer eens bereikt.

“Contentbureau weet als geen ander hoe contentthema’s van een bedrijf om te zetten in behapbare, leuke video’s die onmisbaar zijn op social media. De productie verliep razendsnel en het eindresultaat was mooie, kwalitatieve content die we meermaals kunnen inzetten.

– Renske de Regter, Online Marketing Coordinator Benelux bij Robert Half

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten