LinkedIn als online marketingtool: 4 features waar je niet omheen kunt

Dat je LinkedIn kunt inzetten om jezelf online goed neer te zetten, wist je waarschijnlijk al. Dat dit ook geldt voor je bedrijfspagina misschien ook al. Maar wist je dat LinkedIn ook een uitstekende marketingtool is voor veel b2b-bedrijven? Niet voor niets heeft het sociale netwerk inmiddels een uitgebreid aanbod aan marketingoplossingen paraat.

Marketing via LinkedIn helpt je om in contact te komen met een community van professionals, om zo acties en handelingen te stimuleren die relevant zijn voor jouw business – aldus LinkedIn. Klinkt goed! Maar waar te beginnen? We zetten vier handige marketingfeatures voor je op een rij.

1. Insight Tag

Informatie over en inzicht in (het gedrag van) je doelgroep, dat is waar het allemaal om draait. Daarom introduceerde LinkedIn de Insight Tag. Hoe dat werkt? Alles wat je nodig hebt is een stukje JavaScript-code. Geen zorgen, dat stukje code creëert LinkedIn voor je in de Campaign Manager. Alles wat jij hoeft te doen is die code kopiëren en in de HTML van je website plakken. Een paar quick wins:

  • Het is aan te raden elke pagina van je website te taggen, om zeker te weten dat je alle data correct meet. Dit doe je eenvoudig door de Insight Tag toe te voegen aan de algemene footer van je website. Plak de code voor de -tag van je pagina.
  • Wil je conversies gaan meten (zie ook 2. Conversion Tracking)? Zorg dan dat de code in ieder geval op alle pagina’s staat die bezoekers te zien krijgen na afronding van een handeling. Bijvoorbeeld de bedankpagina na het invullen van een formulier.
  • Lukt het je niet om de code zelf te implementeren? LinkedIn biedt je de mogelijkheid de code en instructies naar iemand anders, bijvoorbeeld een webmaster, te versturen.
  • Voeg maximaal één code per websitepagina toe, om zeker te weten dat je alles correct meet.

Na implementatie van de code kun je in de Campaign Manager alle pagina’s met code verifiëren, door ze toe te voegen als domein. Je website is nu gekoppeld aan je LinkedIn-analyticstool. De Insight Tag vormt de basis voor verschillende andere marketingtools, meer daarover lees je hieronder.

2. Conversion Tracking

Een van de voordelen van het implementeren van de Insight Tag in je website, is de mogelijkheid tot Conversion Tracking. Hierbij koppel je de conversiedoelen van je website (zoals inschrijvingen voor een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper) eenvoudig aan je LinkedIn-analytics. Adverteer je op LinkedIn? Dan monitor je zo exact welke advertenties de meeste conversies opleveren en dus het best werken. Ook maakt Conversion Tracking het mogelijk om een ROI te koppelen aan je advertenties, om nauwkeurig te berekenen wat ze nu precies opleveren. Ook met Conversion Tracking ga je relatief eenvoudig aan de slag.

3. Lead Generation Forms

Kwalitatieve leads verzamelen kan lastig zijn, helemaal als je doelgroep veel gebruikmaakt van mobiele devices. Een formulier invullen voor het downloaden van een whitepaper of inschrijven voor een nieuwsbrief is dan al snel te veel werk. Gelukkig zijn daar de LinkedIn Lead Gen Forms. Voeg ze toe aan je advertenties om snel kwalitatieve leads van LinkedIn-gebruikers te verzamelen.

Hoe werkt het? Met Lead Gen Forms voeg je eenvoudig een formulier toe aan je LinkedIn-advertenties. Promoot je een whitepaper en klikt iemand op je advertentie? Dan verschijnt er een formulier dat automatisch wordt ingevuld op basis van het LinkedIn-profiel van de desbetreffende persoon – van naam en contactinformatie tot bedrijfsnaam, functie en locatie. Met een paar klikken vult iemand het formulier verder in en verzendt het. Vervolgens stuur je hen naar een bedankpagina, of in het geval van een whitepaper, naar een pagina waar ze het paper kunnen downloaden.

4. Website Demographics

Hoe creëer je de juiste content voor de juiste doelgroep? Daarvoor heb je eerst meer informatie over je doelgroep nodig. Maak kennis met LinkedIn Website Demographics. Na implementatie van de Insight Tag krijg je in de Campaign Manager eenvoudig inzicht in je websitebezoekers, aan de hand van kenmerken als functietitel, branche, senioriteit, bedrijf, bedrijfsgrootte en locatie. Zo stem je je content nog beter af op je doelgroepen.

Met meer dan 550 miljoen gebruikers biedt LinkedIn jouw bedrijf een interessant professioneel netwerk voor het promoten van producten en diensten. En met de verschillende features die LinkedIn aanbiedt wordt dat nóg gemakkelijker. Doe er je voordeel mee, of schakel ons in voor hulp bij jouw LinkedIn-campagnes.

Headerafbeelding met dank aan Unsplash.

Deel dit artikel

Neem contact met ons op