Bosch Professional Power Tools: Engagementcampagne #myboschproject

Global content, gericht op een brede internationale doelgroep, kan prima ingezet worden als hero-content. Maar wil je de lokale markt (denk Nederland of België) voor je winnen, dan kun je toch niet om lokale hero- en hubcontent heen. Want vaak heb je per land toch te maken met cultuurverschillen, in tone of voice en of tone of image. En als je wilt dat contentmarketing écht effect heeft op jouw doelgroep, jouw doelgroep laat bewegen, dan maak je samen met de klant op maat gemaakte content, passend bij de cultuur van het land.

Precies dat deden wij dan ook, toen Bosch Professional Power Tools ons vroeg na te denken over een lokale – dus Nederlandse – invulling van hun internationale marketingplannen. We riepen hiervoor zelfs een nieuwe hashtag in het leven: #myboschproject, waarmee we de doelgroep (jonge bouwprofessionals) opriepen bouwprojecten met ons te delen waar zij het meest trots op zijn.

Van oproep tot langetermijncampagne

 

 

Om deze hasthag leven in te blazen, creëerden we videocontent waarin we het idee achter de campagne en de hashtag uitlegden, en tegelijkertijd de doelgroep opriepen bouwprojecten ook te delen. Met de tijdelijke engagementcampagne konden de bouwers ook nog eens een mooie incentive winnen!

 

 

Voor de oproep reisden we, samen met een vaste videopartner, af naar aansprekende bouwlocaties. Van een jonge meubelmaker, een bouwplaats in aanbouw tot een net opgeleverd klimpark. De gemene delers? Het zijn stuk voor stuk bouwprojecten waar de in beeld gebrachte bouwprofessionals apetrots op zijn. En dat spat ervan af in de video’s!

 

 

De engagementcampagne is gelijk dé start naar meer interactie online. We blijven de doelgroep oproepen om mooie bouwprojecten – met hulp van de tools – met ons te delen. Een prachtige manier voor Bosch Professional Power Tools om user-generated content te ontvangen, terwijl het de doelgroep een podium biedt om hun bouwprojecten in het zonnetje te zetten. Een win-win-samenwerking, op naar de volgende engagementcampagne!

 

 

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten