Dorel Juvenile: videoscript

Als je aan producten voor baby’s en jonge kinderen denkt, denk je aan Dorel Juvenile. Het is het grootste bedrijf op dit gebied ter wereld. Een van de merken die eronder vallen, is Maxi-Cosi. Een merk dat vooral bekendstaat om zijn autostoeltjes, maar bijvoorbeeld ook kinderwagens maakt. Wat de producten gemeen hebben, is dat ze veilig én comfortabel zijn. Zoals de Lila-kinderwagen: ontwikkeld in samenwerking met kinderartsen, om baby’s de best mogelijke start te geven. Bij de introductie van de Maxi-Cosi Lila-kinderwagen, schakelde Dorel Juvenile Contentbureau in.

De opdracht

De concrete vraag? Een script schrijven voor een video van ongeveer een minuut, waar de video-editor meteen mee aan de slag kon. Uitgangspunt was het bestaande beeldmateriaal: van concrete uitlegvideo’s over het in- en uitklappen van de kinderwagen, tot aan inspirerende shots van een jong gezin achter de kinderwagen. Aan Contentbureau de taak om hier een inspirerende video van te maken, die ouders ervan weet te overtuigen dat Maxi-Cosi met deze kinderwagen de nieuwe standaard zet in comfort.

We begonnen met een inventarisatie van de bestaande visuals en brachten hier structuur in aan. Op die manier ontstond het verhaal als vanzelf. De pasgeboren baby in de video krijgt een broertje of zusje, en zelfs de seizoenen lopen vloeiend in elkaar over. Zonder dat het nodig was om nieuw beeld te schieten of stockmateriaal in te kopen, kwamen we zo tot een inspirerende video mét een verhaal. Enkel en alleen door het bestaande beeld op een logische manier achter elkaar te plakken en met elkaar te verbinden door middel van copy in beeld. En zeg nou zelf: het resultaat mag er zijn, toch?

 

 

De video is vertaald voor gebruik door verschillende retailers in Europa en de Verenigde Staten. Hij was ook te zien op verschillende beurzen, en stukjes van de video zijn gebruikt op de social-mediakanalen van Maxi-Cosi. Ook van internationale Maxi-Cosi-collega’s kwamen er zeer positieve reacties: ze waren blij met de video voor gebruik in hun regio’s.

“In het ideale geval begin je bij het maken van een video vanaf nul: je schrijft een script dat vervolgens wordt opgenomen, precies zoals je voor ogen hebt. Maar soms loopt het anders. Voor dit project hadden we al heel veel videocontent geschoten, maar misten we nog echt een goed verhaal. Contentbureau heeft het materiaal goed bij elkaar gezocht en er een mooi, ontroerend verhaal van weten te maken. Het gevoel dat we met deze video wilden laten zien, is er supergoed uitgekomen: hoewel er natuurlijk geen betere plek is voor je kindje dan in de armen van jullie als ouders, is onze Lila-kinderwagen the next best thing.” – Ronald van de Peut, Senior Brand Communication Specialist bij Maxi-Cosi/Bébé Confort

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten