Bosch Professional Power Tools en Accessoires: Facebook-videocontent

Bosch Professional Power Tools en Accessoires introduceerde een nieuwe combi-lijnlaser: de GCL 2-15 G Professional. Dit product wilde Bosch graag op een humoristische wijze onder de aandacht brengen op de Facebookpagina van Bosch Professional Power Tools en Accessoires in Nederland en België. Het liefst aan de hand van videocontent. Samen met onze collega’s van Eventive en LVTPR staken we de koppen bij elkaar om dit op een creatieve manier aan te pakken.

We startten aan de hand van de briefing met de conceptontwikkeling. Omdat het gaat om een nieuw product, is het belangrijk om te laten zien hoe de laser precies verschilt ten opzichte van andere lasers uit het assortiment. Wat dat was? Deze laser heeft een groene in plaats van een rode kleur. Daarom is hij nóg beter zichtbaar, zelfs in de meest cruciale en uitdagende situaties, waarin bouwprofessionals zich vaak verkeren. Om dat gegeven heen bedachten we twee scenario’s voor videocontent – een uitdagende en een cruciale – waarbij je de laser eigenlijk niet zou gebruiken, maar waar het wel kan.

De video’s komen geheel uit onze koker. We filterden de belangrijkste informatie, brainstormden vervolgens over een creatief idee en stemden dit af met Bosch en de productspecialisten intern om zo te beoordelen of de video’s herkenbaar waren voor de doelgroep. Daarna werkten we de scenario’s uit, schreven we scripts en regelden we andere zaken zoals de locatie en de casting. Na het filmen zorgden we ervoor dat de video’s goed werden gemonteerd, op de Facebookpagina werden geplaatst en via advertising bij de juiste doelgroep terechtkwam: de bouwprofessionals.

En die doelgroep? Ook die was razendenthousiast. Het bereik was enorm; de video’s behaalden in totaal ruim 300.000 video views. Ook de reacties onder de post waren zeer positief. Een van de twee video’s was de best presterende post van het hele jaar.

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten