Bosch Professional Power Tools: videoproductie

Wie niet lezen wil, moet kunnen kijken, vinden wij. Oftewel: zorg dat je doelgroep je propositie (ook) in videovorm kan bekijken. Video’s zijn een perfect alternatief om een boodschap over de bühne te krijgen ten opzichte van een traditioneel magazine of standaard catalogus.

Dat weten ze bij Bosch Professional Power Tools ook, en dus maken zij bij elke nieuwe editie van hun driejaarlijkse Pro Magazine een aantal video’s. Hierin geeft een presentator meer uitleg over een specifiek onderdeel van het nieuwste Pro Magazine.

Voor de eerste editie van 2021 schakelde Bosch Professional Power Tools Contentbureau in om het gehele project te verzorgen. Voor de productie van de video namen we een van onze vaste videoproducers in de arm. Ondertussen bogen wij ons over het script, storyline en de planning, zorgde de producer voor het draaiboek, en stelde Bosch de presentator en demonstratieruimte beschikbaar. Na de videoshoot werden de video’s uiteraard gemonteerd binnen de huisstijl van Bosch.

Ten slotte verzorgde Contentbureau ook het plaatsen en adverteren op YouTube, inclusief bijbehorende metadata als thumbnail, beschrijving, tags, maar ook het eindscherm en de time stamps. En het eindresultaat? Dat vind je hier op YouTube.

“De video’s bij het Pro Magazine maakten we tot voor kort in-house, totdat bleek dat de hiervoor verantwoordelijke collega’s hier geen ruimte meer voor hadden. Daarop besloten we Contentbureau in te schakelen, ook vanwege goede ervaringen met videocontent uit het verleden. Het schrijven van een script kun je zo aan Contentbureau overlaten, en voor de productie schakelen ze met vaste partners. Dat gaf mij een vertrouwd gevoel, en ik ben dan ook blij met het eindresultaat.” – Eva Gevers, User Online Marketing Manager bij Bosch Professional Power Tools

PS benieuwd naar het Pro Magazine? Die download je natuurlijk op de Catalogi-pagina.

 

Bosch Professional DAB+ radio’s

 

Bosch Professional GDS 18V 1050 H BITURBO

 

Bosch Professional Pro Deals

 

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten