Nikon: creatieve social-mediacontent

Nikon is een van de grootste producenten van fotocamera’s ter wereld. Fotografieliefhebbers van over de gehele wereld vinden alles wat dit merk online doet, zeer belangrijk – Nikon is een waar love brand. Daarmee is het dus ook zaak dat alle content niet alleen van de hoogste kwaliteit is, maar dat ook die love-factor terugkomt in beeld én copy. Daarom vroeg Nikon Contentbureau om ondersteuning bij het maken van creatieve social-mediacontent voor Facebook, Twitter en Instagram.

Op basis van onze social-mediakennis én kennis van de lokale markt selecteren we de meest prachtige beelden. Samen met de klant komen we tot een maandelijkse contentkalender die we vullen met snappy content. Zoals het een optimaal contentmarketingproces betaamt, rapporteren we ook over de belangrijkste resultaten op het gebied van bereik en engagement. En geven we tips voor continue optimalisatie van de contentkalender.

Het resultaat? We brengen niet alleen de doelgroep dichter bij het merk Nikon, maar dragen er tevens aan bij dat het sterke imago ook online nog beter wordt uitgedragen.

“Als vooraanstaand merk binnen de fotografiebranche hebben we uiteraard geen gebrek aan content. Het is echter een flinke uitdaging om uit de overload aan prachtige beelden een selectie te maken / een goede selectie te maken. Contentbureau helpt ons bij het maken van zo’n selectie en zorgt voor bijpassende teksten die het beeld ondersteunen of versterken. Dit levert elke maand weer een gevarieerde contentkalender op, die fotografieliefhebbers prikkelt, informeert en inspireert.”

– Olga Kastelein, Consumer Marketing Specialist bij Nikon

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten