Novotel Amsterdam City: teksten op menukaart

Wanneer je uit eten gaat, wil je niet alleen maar lekker eten en drinken. Je wilt meegenomen worden op een culinaire reis. En die begint al bij de menukaart. Dat weet ook Novotel Amsterdam City. Het restaurant van dit hotel wilde het verhaal achter zijn gerechten en de passie van de kok meer naar voren brengen. Om gasten te verleiden, én om zich te onderscheiden van andere restaurants. De perfecte klus voor Contentbureau.

Wat wij deden? Allereerst bedachten we het concept van de kaart: per gerecht twee regels tekst over de bereiding, de geschiedenis of de ingrediënten. De bron van al die verhalen: de chefkok zelf. We schreven de copy – in het Nederlands en Engels. Het geheel maakten we af met een designsaus van onze grafisch vormgevers, die niet alleen een volledige restyle van de kaart neerzetten, maar ook adviseerden over de vorm en het papier.

Het resultaat is een recept voor succes; een menukaart waarvan het water je in de mond loopt. En een menukaart bovendien waar gasten voor terug blijven komen. Mocht je binnenkort eens gaan eten bij Novotel Amsterdam City, dan wensen we je veel eet- én leesplezier!

Deel deze case

Wat doen we? Onze diensten