Dit zijn de 4 blogposts die je vakgenoten het afgelopen jaar het meest hebben gelezen

Lijstjes zijn dood. Lange leve de lijstjes! Ja, we zaten er behoorlijk naast vorig jaar. We dachten écht dat we met z’n allen lijstjesmoe zouden worden. Maar als we zien welke blogposts het afgelopen jaar het best zijn gelezen, zijn dat bijna stuk voor stuk de artikelen met een lijstje. Misvattingen, tips, redenen; we zijn er dol op. Daarom een terugblik op 2017 in een lijstje. En omdat we graag het lekkerste tot het laatst bewaren, eindigen we met de blogpost die leidde tot een heuse taalpuristenrel.

 

4: Netflix and learn

Zonder schuldgevoel urenlang Netflixen? English copywriter Saskia geeft je vijf serie-tips waarmee je je Engels kunt opvijzelen. Voor het gemak heeft ze ze geordend op volgorde van rookie tot pro. En ze geeft je een fantastisch excuus om vanaf het nieuwe jaar ongegeneerd naar de serie Friends te kijken. How you doin’ – Engels leren, bedoel ik?

3. 3H-model voor socialmediacontent

Nee, met 3H doelen we niet op de slogan van Heineken, maar op hygiene-, hub- en hero-content. Deze drie soorten helpen je structuur aan te brengen in je contentstrategie. In deze blogpost laten we je zien hoe je het 3H-model voor social media inzet en zo je socialmediastrategie én -kalender een flinke boost geeft. Heel h-h-handig.

2. Ontkracht: 5 redenen waarom je geen copywriter nodig hebt

Hoeveel redenen kun je opsommen om géén copywriter in te huren? Michel daagde je uit en zette de meest gehoorde redenen op een rij. Én ontkrachtte die. Dus denk je nog steeds dat je geen copywriter hoeft in te huren omdat jullie het bedrijf zelf het best kennen? Of omdat je een copywriter niet kunt betalen en het daarom beter intern kunt oplossen? Lees dan snel waarom je een cruciale denkfout maakt.

1. Taalpuristen in rep en roer om goede taalfouten

In deze blogpost somden we vijf taalfouten op die niet (altijd) meer echt fout zijn en legden we onder andere het nuanceverschil tussen ‘opnieuw’ en ‘overnieuw’ uit. Want ja, hoewel ‘overnieuw’ als contaminatie wordt bestempeld, staat het gewoon in het Groene Boekje. Diverse collega-redacteuren vonden ons lijstje zo opmerkelijk, dat ze het overnamen. SchrijvenOnline, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar – ze uitten allemaal hun verbazing. We kregen er zelfs diverse mails over – of we het allemaal wel zeker wisten. Daarom nog één keer het lijstje met goede fouten.

Wil je ook goed scoren met je blog, het 3H-model in praktijk brengen of in 2018 volop inzetten op contentmarketing? Vul onderstaand formulier in voor knallende content.

Afbeeldingheader met dank aan Pexels/Tirachard Kumtanom

Deel dit artikel

Neem contact met ons op